Transfer de date cu greutate, la propriu [+VIDEO]

Transfer de date cu greutate, la propriu [+VIDEO]

Chiar daca vorbim de un proiect, iar proiecte sunt multe, doi studenti germani, pe numele lor Jan Barth si Roman Grasy, sunt intr-un stadiu evoluat al unei idei extrem de… „nobile”: aceea de a da greutate fizica volumelor de date cu care lucram, pentru a conferi intregi operatiuni un aspect mai uman.

Ideea e simpla: in momentul in care trageti un folder cu 20 de filme de pe desktop pe un hard disk extern, ar trebuie sa fie mult mai greu decat sa mutati un director cu 20 de documente word.

Tumblr

Cu toate ca acest concept este prezentat extrem de prietenos in clipurile de mai jos, merita sa retineti ca, prin intermediul unor actuatoare si motorase, activitatea de navigare prin documentele voastre ar putea deveni subit mult mai obositoare daca ar avea asociata si caracteristica greutate/volum de date.

Cum este si normal, intreaga functionalitate vine cu un panou de control configurabil in care va puteti configura raspunsul mausului in diverse scenarii. Daca nu sunteti un fan al efortului fizic, mai ales din mana, aceasta functie ocazionala poate fi dezactivata.

Chiar daca o astfel de functionalitate va pare de domeniul SF-ului, o mare parte din cercetare si dezvoltare a avut deja loc.

Citește și:
Etichete: