06 iul. 2011 | 16:45

Toshiba Qosmio F750 – primul notebook 3D fara ochelari [+VIDEO]

ACTUALITATE
Toshiba Qosmio F750 - primul notebook 3D fara ochelari [+VIDEO]

Chiar daca e vorba de un produs care va fi lansat abia in luna august a acestui an, cu siguranta modelul Toshiba care a ajuns in mainile celor de la Engadget este probabil foarte apropiat de produsul care va atinge rafturile magazinelor.

Toshiba Qosmio F750, Toshiba F750, Qosmio F750

Vorbim despre primul notebook capabil sa afiseze continut 3D fara ca privitorul sa fie obligat sa foloseasca ochelari activi sau pasivi pentru a percepe respectivul efect.

Chiar daca si doar acest efect 3D ar justifica o parte considerabila din pretul de aproximativ… 2.100 dolari, configuratia standard a lui F750 este una de varf. Intel Core i7, NVIDIA GeForce GT540M, 6GB DDR3 – 1333 o serie de difuzoare Harman Kardon, o unitate BDXL capabil sa si inscriptioneze respectivele tipuri de discuri, un port USB 3.0, 2 porturi USB 2.0, HDMI 1.4 (pentru conectare la orice TV 3D) si VGA, toate acestea vor veni standard pe noul model de Qosmio de la Toshiba.

Marea inovatie va fi insa panoul lenticular de 15,6 inci Full HD, capabil sa afiseze simultan in doua ferestre separate atat continut 2D, cat si 3D. Pentru a oferi o experienta incredibila in ceea ce priveste efectul 3D fara ochelari, webcamul din partea de sus a ecranului este folosit pentru a urmari miscarile capului utilizatorului si pentru a ajusta modul de afisare al continutul in timp real in concordanta.

Toshiba Qosmio F750, Toshiba F750, Qosmio F750

In ceea ce priveste calitatea implementarii acestei tehnologii in noul sistem portabil, primele impresii sunt remarcabile. La acest capitol, al experientei, unul dintre elementele la care se mai poate lucra este timpul de raspuns de la citirea pozitiei capului pana la ajustarea perspectivei imaginilor afisate.Intradevar, aceasta este o problema temporara tinand cont ca de cele mai multe ori nu prea ne miscam capul cand ne jucam sau ne uitam la un film, insa ar fi de preferat ca acest detaliu sa se remedieze in versiunea finala a produsului. Un handicap major derivat din acest algoritm de generare al continutului 3D este dat de imposibilitatea a doi utilizatori sa se bucure simultan de efect, indiferent cat de aproape stau unul de altul.

Toshiba Qosmio F750, Toshiba F750, Qosmio F750

Noul sistem va fi disponibil intr-o singura varianta de design, de culoare rosu aprins pe exterior si textura de carbon la interior. Tinand cont ca F750 3D va veni si cu o serie de taste multimedia, in numar de 7, iar daca driverele necesare  sunt instalate veti putea pe langa interactiunea cu redarea de continut multimedia sa ajustati si cativa parametri ai functionalitatii de redare simultana a mai multor tipuri de clipuri.