Texas Memory System lanseaza un SSD de 900GB

Texas Memory System lanseaza un SSD de 900GB

RamSan-70 Gorilla

Chiar daca nu este vorba de formatul cu care ne-am obisnuit, RamSan-70 Gorilla este o placa ce poate fi conectata la sisteme desktop pe PCI Express si care gazduieste nu mai putin de 900 GB de spatiu. Astfel intr-o placa cat jumatatea unui slot PCIe, veti putea avea aproape un TB de memorie SLC Flash.

La capitolul performanta, la procesat comenzi vorbim de 330.000 IOPS si 2GB/s – rata de transfer constanta in ambele sensuri. Tinand cont ca chipurile SLC folosite sunt cele mai recente si mai performante iesite de pe linia de productie a celor de la Toshiba, nu ar trebui sa vina ca o surpriza ca titlul de cel mai rapid card Half-Length SLC Flash PCIe se datoreaza si tehnologiei de 32nm folosita la SLC-uri. Pentru a obtine o performanta demna de multe salarii medii pe economie, aceasta placa foloseste ca si controller o combinatie dintre un FPGA Xilinx si un procesor PowerPC, eliberand in totalitate procesorul sistemului de orice sarcina legata de transferul de informatii.

Chiar daca este destinat serverelor, daca bugetul va permite, orice desktop poate gazdui o astfel de placa. In definitiv mai aveti 8 saptamani pana ajunge pe piata.

Citește și: