TetherGPS – inca un punct in plus pentru Android [+VIDEO]

TetherGPS – inca un punct in plus pentru Android [+VIDEO]

Multi dintre noi ne-am obisnuit sa impartim o conexiune internet cu alte dispozitive. Indiferent daca vorbim despre conexiunea la internet a unui telefon la un laptop, a unui telefon la o tableta gen iPad [preview iPad 2] sau a unui laptop la un telefon, aceasta activitate se cheama tethering.

Compania Compton Software a decis insa ca acest termen mai poate fi folosit in asociere cu un altul si a creat TetherGPS.

Cum ii zice si numele, aceasta aplicatie disponibila deja pe Android Market va permite sa profitati de functia GPS a unui dispozitiv cu Android pe un un alt dispozitiv cu Android. Si nu este inutil deloc. Daca tot trebuie sa aveti doua dispozitive la voi, de ce sa nu folositi GPS-ul pe terminalul care il integreaza nativ? Si raspunsul este extrem de simplu: pentru un ecran mai mare.

Dezvoltatorii aplicatiei au facut un clip care evidentiaza un exemplu foarte concludent: un utilizator de HTC Evo imparte semnalul GPS cu un Nook Color, tot cu sistem de operare Android. Rezultatul? Chiar daca Nook-ul vine fara GPS, dupa procedura descrisa mai sus este extrem de capabil sa genereze trasee pe Google Maps sau Google Navigation.

Inainte de operatiune trebuie urmati cativa pasi pe cele doua dispozitive pentru ca totul sa mearga struna, insa aplicabilitatea este foarte mare. In principiu, trebuie sa aveti localizarea GPS activata pe ambele dispozitive, functia Settings>Applications>Development>Allow mock locations trebuie de asemenea activata pe dispozitivul client, iar aplicatia TetherGPS trebuie instalata si lansata atat pe dispozitivul server, cat si pe client.

Exista o varianta gratuita a aplicatiei, insa din pacate aceea nu functioneaza decat 5 minute, aproape obligandu-va sa achizitionati varianta completa cu 3 dolari.


Citește și: