Tableta de 70$ din India cu incarcare solara

Tableta de 70$ din India cu incarcare solara

indian-70-solar-slate-joins-xo-3-and-sakshat-in-vaporware-race

Tinand cont cat de mare este populatia Indiei, peste 1 miliard, este natural ca unele dintre cele mai atractive produse de buget sa apara din aceasta tara pentru proprii locuitori.

Creata de Bharat Electronics, tableta in discutie poarta numele Bharat Slate si ruleaza Android 2.2, suporta, pe langa USB, incarcare direct de la razele soarelui si se vinde cu doar 3000 de rupii, aproximativ 70$.

Desi legat de configuratia acestei jucarii nu se cunosc detalii fundamentale, precum frecventa si tipul procesorului sau cantitatea de memorie RAM, Hindu Business Line afirma intr-un articol ca respectivul produs va fi capabil de stocarea si sincronizarea in timp real a datelor cu un server.

Pe langa faptul ca acest produs nu va trece prea curand (a se citi mai degraba „deloc”) granitele tarii, aparent Bharat Slate a fost creata pentru Ministerul Dezvoltarii Rurale din India pentru a fi raspandita in zonele sarace ale tarii.

Simtind si un aspect mult mai profitabil al acestor tipuri de produse, Ashwani Datt, Chairman si Managing Director la Bharat Electronic, a afirmat ca se are in plan construirea unei versiuni a respectivei tablete si pentru studenti si consumatori obisnuiti, preferabil la un pret apropiat.

Citește și: