Tableta cu alt fel de GPS

Tableta cu alt fel de GPS

XPAD Glonass, XPAD, Glonass

Pentru ca o tehnologie sa fie adoptata de populatie, trebuie sa fie integrata intr-un ecosistem de produse. Dupa ce rusii au creat primul smartphone cu GLONASS, in aceste zile au lansat si prima tableta cu aceeasi tehnologie.

Nu e nimic daca nu ati mai auzit de aceasta tehnologie GLONASS, va spun eu ca este un proiect rusesc inceput in urma cu cateva zeci de ani, propus ca o alternativa la GPS-ul asa cum il stim noi. Foarte mult timp s-a aflat intr-un stadiu incipient, insa, cu ajutorul presedintelui de la acel moment, Vladimir Putin, intreaga suprafata a Rusiei si nu numai este acoperita de sateliti extrem de capabili cand vine vorba de localizare.

Noua tableta de 7 inci, cu un procesor la 800 MHz si 512MB RAM, o camera de 3,2 MP, este intitulata XPAD si nu vine doar cu GLONASS, ci si cu GPS clasic, astfel va fi imposibil sa va rataciti oriunde va veti afla. Daca multe optiuni la clasicul GPS-ul au fost in studiu deja de foarte mult timp, Glonass are cele mai multe sanse sa fie functional si in restul planetei pana la sfarsitul acestui an, oferindu-va o localizare si mai rapida cand vine vorba de deplasarea pe taramuri necunoscute.

Pretul XPAD-ului este de aproximativ 500$.


Sursa: Engadget

Citește și:
Etichete: