Stocare din viitor, acum de la OCZ

, 30 Iun, 18:09

RevoDrive 3 X2 , ocz RevoDrive 3 X2 ,  ocz RevoDrive

Desi pana nu demult 1,5GBps era o rata de transfer intre memoria RAM si procesor prin intermediul bus-urilor functionale pe placa de baza, noul RevoDrive 3 X2 de la OCZ aduce o astfel de viteza in doua medii mai mult sau mai putin uzuale de stocare.

Chiar daca 1,5GBps la citire si 1,2GBps la scriere sunt mai mult decat are nevoie un om obisnuit, cei de la OCZ au incredere ca vor avea un succes teribil datorita acestui model, cel mai rapid la ora actuala de pe planeta.

Pe partea negativa, ca exista si astfel de particularitati, pe langa preturile de pe alta planeta (240GB – 700$, 480GB – 1.700$ si 960GB – 3.200$), lipsa suportului pentru comenzi de genul TRIM sau Unmap ii scad foarte mult din valoare acestui produs.

Tot la elemente negative intra raportul pret-performanta. In teorie, o astfel de performanta sau apropiata o puteti obtine cu mai multe SSD-uri clasice puse in RAID0, in practica insa sunteti limitat de SATA III – 6GBps.

Oricum, chiar daca vorbim de o nisa extrem de mica, cu un astfel de dispozitiv obtineti cea mai buna performanta pentru un mediu de stocare la ora actuala.Sursa: Tom’s hardware

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail