SSD la puterea SATA 3 de la Intel

SSD la puterea SATA 3 de la Intel

Sub numele de serie 510, Intel a anuntat noua sa serie de SSD-uri ce au la baza un nou controller integrat de la Marvell.

Marea inovatie din aceasta linie este data de suportul nativ pentru cea mai performanta interfata disponibila momentan pentru hard disk-uri, pana la primele care vor aparea cu Thunderbolt, SATA III. Mergand de la premiza ca acesti Speedy Gonzales ai transferului de date erau limitati in interfata, nu in memoria sau controllerul folosit, noile modele vor fi unele din cele mai rapide disponibile pe piata. Astfel, veti putea atinge pana la 500 MB/s cand vine vorba de viteza de citire si pana la 315 MB/s cand vine vorba de scriere.

Chiar daca cifrele de mai sus sunt valabile in cazul unui SSD cu o capacitate de 250 GB, nici fratele mai mic nu a fost neglijat. Are 450 MB/s la scriere si 210 MB/s, iar capacitatea este de 120 GB.

Mai ramane sa adunati cativa zeci de prieteni si sa comandati direct de la Intel un stoc de SSD-uri pentru a profita de preturile mentionate in comunicatul de presa: 584$ pentru 250 GB si 284$ pentru 120 GB.


Citește și: