SpaceBook – Laptopul cu cel mai mare display

SpaceBook – Laptopul cu cel mai mare display

gScreen-SpaceBook-dual-screen-laptop-w-i5-i7-prices03

Chiar daca diverse companii precum Alienware si Acer au ajuns cu display-urile sistemelor portabile la diagonale de pana la 18,4 , sau chiar 20 inci, aceasta din urma a devenit limita pentru sisteme semiportabile, desktop replacement. Asta pana la anuntul noului SpaceBook.

Momentan se pune problema doar de precomanda, nu si de achizitie, saltul tehnologic este suficient de important incat sa merite retinut. Practic, vorbim de un notebook care vine cu 2 panouuri de 17 inci, Full HD, ce gliseaza unul sub celalalt cand laptopul este inchis, si pozitionate unul langa altul in momentul in care sistemul este functional. Pe langa faptul ca rama panourilor este creata dintr-un aliaj de magneziu, producatorii au decis ca acest concept este mult prea valoros incat sa-l faci disponibil intr-o singura singura configuratie.

Astfel, avem o configuratie ,,low end” cu Core i5 – 560M la 2,66 GHz, 4GB DDR3, un procesor grafic GeForce GTS250M cu 1 GB memorie dedicata si un hard disk de 500 GB cu 7200 rpm la pretul de 2395$ si o configuratie „high end” cu procesor Intel Core i7 740QM la 1,73 GHz cu 8 GB DDR3, acelasi cip grafic si acelasi hard disk de 500 GB. O alta trasatura comuna a celor doua sisteme este prezenta unei unitati optice DVD RW dar nu cred ca aceasta ar fi fost o functie greu de implementat tinand cont ca vorbim de niste mastodonti. Singura problema legata de configuratie reprezinta placa grafica, un cip dedicat cu un consum destul de mare de energie si cu performante reduse. Se pare insa ca nu a fost gandit pentru gaming ci doar pentru a inlocui o configuratie desktop cu doua monitoare. Pentru a fi siguri ca puneti mana pe unul, cu un avans de 1195$ sau 1395$ in momentul lansarii veti fi printre primii clienti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI