Sony reinventeaza PlayStation Home

Sony reinventeaza PlayStation Home

Inca de la debutul sau din 2008, serviciul PlayStation Home de pe PS3 nu a fost decat un mare spatiu pentru socializare, care ocazional primea cate un joc exclusiv in lumea jocului. Accentul era pus pe imbogatirea apartamentului personal sau a avatarului cu accesorii noi, de cele mai multe ori acestea fiind taxatoare asupra portofelului real.

Ei bine, Sony a decis ca este nevoie de o schimbare. Lumea din PlayStation Home nu va mai fi niciodata la fel dupa toamna acestui an, cand toate zonele existente momentan vor fi aruncate la cosul de gunoi, iar in locul lor va fi instalat un Hub principal si mai multe locuri de intalnire pentru fanii PlayStation, in functie de preferintele in materie de jocuri.

Astfel au aparut trei districte si un parc de distractii, fiecare categorie de jucatori avand un loc rezervat in Home. Fanii shooterelor si jocurilor mai violente se pot duce in Action District, un loc al carui design este inspirat chiar din orasele prezente in aceste tipuri de jocuri. Aici jucatorii vor putea gasi „portaluri” catre jocuri de actiune sau horror din interiorul PlayStation Home. Adventure District este destinat fanilor unor jocuri precum Uncharted sau Tomb Raider, iar titlul Sportswalk explica de la sine carui public tinta se adreseaza.

Pe langa acestea exista si Pier Park, zona dedicata tuturor, dar in special copiilor, care consta intr-un parc de distractii si include jocuri puzzle si arcade pentru orice categorie de varsta. De asemenea, PlayStation Home va primi functii de socializare mai puternice odata cu noul update, iar un sistem de questing va tine utilizatorii ocupati ceva mai multa vreme.

Momentan nu exista o data de lansare batuta in cuie pentru noul update, insa cu siguranta va intra in vigoare inainte de finalul acestui an.