Sony PS3 implineste 5 ani

Sony PS3 implineste 5 ani

Sony Playstation 3

Astazi cei de la Sony serbeaza a cincea aniversare a „micutului” PlayStation 3. Acesta a vazut pentru prima oara rafturile magazinelor in data de 17 noiembrie 2006. De atunci si pana acum PS3-ul s-a vandut in peste 56 de milioane de unitati si continua sa fie un bun cadou pentru orice ocazie.

Inceputul a fost ceva mai greu pentru ca Sony a fost primul care a implementat tehnologia Blu-ray in consolele sale, fapt ce a determinat o crestere a costurilor de productie si implicit a pretului pe piata. Daca pentru un PS3 trebuia sa platesti intre 499 si 599 de dolari la lansare, ambele console rivale (Wii si Xbox 36o) puteau fi achizitionate pentru un pret considerabil mai mic.

Abia in 2009, odata cu introducerea unui nou chipset mai eficient si mai ieftin, vanzarile PS3 au inceput sa creasca, iar Sony a reusit sa scoata profit de pe urma consolei. Istoria acestui device a fost destul de zbuciumata, marcata de momente in care producatorii au incercat sa ascunda existenta jailbreak-urilor sau de atacurile asupra retelei Playstation Network, care au compromis experienta online a peste 77 de milioane de utilizatori.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Cu toate acestea, consola a reusit sa isi creeze un public fidel si prin jocurile lansate in exclusivitate, cele mai importante fiind licentele Sony: God of War, Gran Turismo,  Killzone, inFAMOUS, Resistance, Uncharted și lista poate continua. Totodata, avand suport pe Blu-ray, jocurile de PlayStation 3 se pot lauda cu texturi si secvente cinematice de multe ori superioare concurentei, gratie spatiului de stocare generos.

Ramane de vazut cum va evolua pe piata piata consola sarbatorita, dar presupunem Sony planuieste sa atinga targetul de 150 de milioane de unitati vandute pana in anul noua de la lansare, asemeni „batranei” PlayStation 2.

Sursa: Electronista

Citește și: