Sony lanseaza un nou ultraportabil – seria SA

Sony lanseaza un nou ultraportabil - seria SA

Daca noul ThinkPad X1 nu este pe gustul vostru sau nu va place layout-ul tastaturii la MacBook Air, acum Sony incearca sa va tenteze cu un nou ultraportabil VAIO SA, cu aceeasi dimensiune a ecranului.

VAIO SA, sony VAIO SA

Cu o grosime de 0,95 inci, cu o placa video high-end – Radeon HD6630 (1GB) si o rezolutie fabuloasa de 1600 x 900 pentru o diagonala de 13,3 inci, noul laptop pare cu siguranta unul de luat in seama. Pentru stocare, configuratia standard este de un hard disk de 500GB, insa, ca pentru orice notebook care se respecta, puteti opta si pentru un SSD. Nu lipsesc nici cititorul de amprente sau unitatea optica Blu-ray, insa e greu de spus cati le vor folosi pe acestea din urma.

O nota aparte a acestui sistem este insa combinatia dintre un SSD si o baterie tip placa, extrem de subtire, care vine cu un cost suplimentar de 99$. Daca bugetul va permite acest upgrade, direct din fabrica, veti avea o autonomie de 16 ore.

In ceea ce priveste pretul… tineti-va! Daca varianta “ieftina” incepe de la 1.375 dolari, modelul high-end sare pana la 3.105 de dolari.

Oricum, pentru clientela cu un buget un pic mai scazut, compania japoneza va lansa si un model SB. Daca la capitolul design nu veti sesiza schimbari majore, restul specificatiilor vor suferi un downgrade considerabil. O placa video cu 512MB, o rezolutie de 1366×768, o unitate optica DVD si un procesor Core i5 (in loc de Core i7), venind standard in interiorul VAIO SB.

La capitolul colorit, daca bugetul va permite un SA puteti alege dintre argintiu, auriu si negru, iar daca va permite un SB puteti alege dintre roz si albastru “navy”.


Sursa: Engadget