Sony: 5 camere foto noi cu 3 surprize tehnologice

Sony: 5 camere foto noi cu 3 surprize tehnologice

Cele cinci noi modele de camere foto digitale Sony Cyber-shot aduc inregistrare video Full HD progresiv, functie de dubla inregistrare si fotografiere 3D.


Camerele au rezolutie de 16,2 megapixeli (DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 si DSC-WX7) si sunt primele digitale compacte cu mod de fotografiere 3D Still Image, cu un singur obiectiv si un singur senzor. In plus, Cyber-shot TX100V reprezinta prima camera foto compacta din lume care filmeaza la calitate Full HD progresiv (1920 x 1080/50p), avand capacitatea de reproduce fidel miscarile rapide.

Tot ca premiera, modelul TX100V reprezinta prima camera Cyber-shot cu un ecran OLED tactil, de 8,8cm (3.5 inci), cu negru mai profund si culori bogate. TX100V poate captura 50 cadre pe secunda (‘50p’) Full HD progresiv (1920 x 1080).

Modelele DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 si DSC-WX7 inregistreaza clipuri video in format 50i 1080 AVCHD.

Imaginile 3D pot fi capturate fie prin modul 3D Sweep Panorama, fie prin noul mod 3D Still Image. In modul 3D Still Image, camera captureaza doua imagini consecutive, cu focalizare diferita pentru a calcula profunzimea scenei, creand imagini pentru ochiul stang si pentru ochiul drept, pentru realizarea efectului 3D. Imaginile pot fi vizualizate fie in 2D sau in dimensiunea 3D, pe televizoarele 3D compatibile, precum noul model BRAVIA KDL-HX820 (pentru vizualizarea 3D sunt necesare cablu HDMI 3D si ochelari 3D cu tehnologie activa).

Functia 3D Sweep Panorama permite surpinderea imaginilor panoramice, printr-o simpla miscare orizontala sau verticala. Cadrele rapid capturate sunt lipite la un loc pentru crearea automata a unor panorame 3D bogate in detalii.

Spre deosebire de modul 3D Sweep Panorama, prin care imaginile 3D pot fi redate pe sistemele 3D compatibile, functia Sweep Multi Angle permite vizualizarea imaginilor in format 3D simulat, pe ecranul camerei, prin miscarea aparatului in spate si in fata. Prin aceasta functie de fotografiere, dispozitivul surprinde 15 imagini din diferite unghiuri, compilandu-le ulterior, pentru crearea efectului de 3D simulat pe ecranul camerei.

Cu un obiectiv Sony G cu zoom optic de 10x intr-o camera compacta, modelul Cyber-shot HX7V dispune de GPS incorporat, precum și de functia Busola, care inregistreaza zona si direcția unde fotografiile au fost surprinse. Modelul WX10 dispune de un obiectiv superangular luminos F2.4 24mm, cu zoom 7x, dar si de functia de focalizare liniara de mare viteza. Camera DSC-WX7 are un obiectiv superangular 25mm, cu zoom 5x, pentru capturarea imaginii de grup perfecte sau a peisajelor de vis intalnite in calatorii.

Modelul Cyber-shot TX10, tot cu rezolutie de 16,2 megapixeli, este rezistent la apa pana la 5m, la soc, suficient de rezistent la cazaturi accidentale de pana la 1,5m, la praf si la inghet, pana la -10 grade Celsius. Ofera inregistrare video HD si capturare de imagini statice 3D, plus functia Intelligent Sweep Panorama, un senzor CMOS Exmor R care ofera garantia unor fotografii clare, detaliate, chiar si in conditii de lumina slaba, alaturi de un ecran tactil de 7,5cm (3 inci).

Noile modele Cyber-shot vor fi disponibile in variate culori, incepand cu luna martie 2011.

Sony prezinta, de asemenea, camera compacta cu zoom puternic Cyber-shot H70, cu senzor CCD de 16,1 megapixeli. Obiectivul superangular de 25mm cu zoom optic mare, de 10x, este completat de functia Sweep Panorama, de inregistrarea video HD 720 si de stabilizarea optica Optical SteadyShot.

Beneficiind tot de un senzor CCD de 16,1 megapixeli, modelul compact, colorat Cyber-shot J10 dispune de o memorie de 4GB pentru stocarea tuturor fotografiilor, plus un brat USB, integrat in corpul aparatului. Modelul J10 beneficiaza de modurile Sweep Panorama si Intelligent Auto.


DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: