Skype s-a combinat cu Facebook, e stabilit

Skype s-a combinat cu Facebook, e stabilit

skype-facebook

In urma unei conferinte care s-a desfasurat in aceste zile in Statele Unite, Mark Zuckerberg – CEO-ul Facebook a anuntat un nou serviciu disponibil tuturor celor 750.000.000 de utilizatori. Este vorba de o functie de video chat. Partea interesanta este insa data de provider-ul acestui serviciu, compania Skype, asa cum am anuntat acum cateva zile.

Pe langa faptul ca in urma acestui parteneriat noile versiuni ale aplicatiei Skype pentru PC si Mac va vor oferi posibilitatea sa va sunati prietenii de pe Facebook, mai interesanta este insa integrarea serviciului de videochat pe pagina de Facebook.

Ideea e simpla: accesati pagina de videochat, apasati butonul Get Started, alegeti o prima persoana cu care doriti sa va vedeti si in secunda urmatoare veti fi invitat sa va instalati un plugin de aproximativ 500Kb.

Dupa aceasta etapa, pe langa faptul ca va fi initiat apelul respectiv, pe pagina fiecaruia dintre prietenii de pe Facebook veti vedea un nou buton pe pagina de Facebook: Call.

Important este ca si interlocutorul sa aiba pluginul respectiv instalat in browser, in primul rand, iar in al doilea sa fie online, desigur. In cazul in care este offline, puteti sa-i lasati un mesaj video pe care sa-l vizualizeze cand intra urmatoarea data pe facebook.

Nu mai lipseste decat portarea acestei functionalitati si in aplicatiile pentru smartphone de Facebook, la o data anuntata ulterior.

Citește și: