Skype cumparat de Microsoft, dar de ce?

Skype cumparat de Microsoft, dar de ce?

Skype Windows Phone 7, skype wp7, microsoft skype

Zvonita colaborare intre Microsoft si Skype a putea fi nimic altceva decat o achizitie totala. Suma despre care vorbesc sursele de la Wall Street Journal s-ar ridica pe la 8,5 miliarde dolari, incluzand datoriile de peste jumatate de miliard ale Skype.

Din partea Microsoft este, intr-adevar, o miscare destul de agresiva in directia comunicarii informative si de divertisment. Totusi, scopul exact al cumpararii Skype nu este foarte clar.

Microsoft detine si servicii de email si instant messaging pentru utilizatorii mai corporatisti. Prin urmare, tranzactia aceasta i-ar fi de folos, avand in vedere ca Skype se adreseaza in special utilizatorilor de acasa.

Pe de alta parte, insa, credeti ca pentru Microsoft ar fi suficient sa intre si in aceasta zona pentru a-si asigura laurii gloriei? Inainte de a raspunde la aceasta intrebare, nu uitati partea de Facebook si Yahoo Messenger, cam de neclintit (cel putin Messenger, pentru ca Facebook e usor discutabil, dupa parerea mea).

Oricum, mai exista o varianta de speculatii, care mi se pare mai plauzibila, avand in vedere batalia in zona sistemelor de operare pentru mobil: interesul pentru Skype in vederea depasirii chiar a Windows Phone 7 si integrarea in OS-ul pentru mobil. Asta s-ar apropia, poate, de Google Voice.

Siii… desigur, sa nu pierdem din vedere aspectul foarte indraznet al acestei miscari Microsoft, mai ales prin prisma faptului ca Skype, desi aparent ramas intr-un fel de stand-by, e foarte activ cand vine vorba de optiuni de conferinte video. Multe companii ar prefera ca lucrurile sa ramana asa. Daca tot spunem de indrazneala, da, Microsoft parca a prins ceva curaj anul acesta, si ma gandesc si la parteneriatul facut cu Nokia. Momentan, compania castiga indeosebi de pe urma Windows si Office, dar sa i se fi trezit, in sfarsit, ambitiile?

Citește și: