Senzor CMOS cu filmare Full HD

Senzor CMOS cu filmare Full HD

OmniVision OV10810 este numele celui mai recent senzor realizat de Omnivision care promite nu doar filmare full HD sau capturi foto la o rezolutie de 10 MP, ci si aceste doua activitati simultan.

Realizat pe arhitectura OmniBSI de 1,4 microni, OV10810 este menit a fi punctul de convergenta intre un senzor foto de inalta rezolutie si o camera video capabila de capturat continut video FullHD. Ca o solutie la camerele foto care in 9 din 10 cazuri se opresc la 720p cand vine vorba de inregistrat continut video, Omnivision a creat o solutie care, pe langa filmele la o rezolutie de 1920 x 1080, face captura foto la o rezolutie de 10 megapixeli cu un randament de 30 cadre pe secunda.

Cu ajutorul acestui cip se va crea puntea intre aparatele foto digitale (DSC) si camerele video digitale (DVC). Nu este exclusa nici integrarea acestui cip in telefoanele mobile, insa un smartphone cu acest cip va fi departe de accesibilitate.

In ceea ce priveste raportul de aspect al continutului generat, este evident ca filmele vor fi in 16:9, insa, implicit, dispozitivele care vor include acest cip vor face si capturi foto cu acelasi raport. Oricum, acest aspect este cea mai buna optiune, spune compania, mai ales ca toate TV-urile, notebook-uri sau telefoane de noua generatie vin cu un raport lungime-latime de 16:9.

 

Sursa: Engadget

Citește și:
Etichete: