SEGA Hacked! Informatiile clientilor furate.

SEGA Hacked! Informatiile clientilor furate.

Dupa celebrele atacuri asupra PlayStation Network si apoi a intregii industrii de jocuri, in frunte cu Nintendo si Codemasters, a venit randul celor de la SEGA sa primeasca o vizita digitala de la hackeri. Acestia au decis ca cea mai buna tinta din cadrul companie este sistemul SEGA Pass, unde se gasesc informatii aproape complete despre clienti. Acest serviciu furnizeaza fanilor informatii despre aparitiile viitoare ale companiei, fiecare cont necesitand cel putin numele, prenumele, data nasterii, o parola si o adresa de e-mail.

Momentan este condusa o investigatie pentru a afla cine si cum a intrat in sistem, in timp ce securitatea companiei este consolidata. Se pare ca hackerii au avut timp destul pentru a fura nu mai putin de 1.290.755 de conturi, avand acces la toate informatiile pe care l-am insirat mai sus. Din fericire, cei care aveau si carduri de credit atasate conturilor nu au motive de ingrijorare, intrucat tranzactiile sunt realizate cu ajutorul altor companii care pastreaza aceste informatii pe servere proprii.

Sfatul celor de la SEGA este sa verificati daca aveti si alte conturi inregistrate cu acelasi username si parola si in cazul in care raspunsul este „da”, sa modificati toate parolele pentru a va proteja. In ultima vreme, in afara de atacurile asupra PlayStation Network au mai fost atacate companii din industria jocurilor precum Bethesda, Codemasters, Nintendo si Square Enix.

Sursa: VG247

Citește și: