SCEA vs. George Hotz: astazi s-au inteles

SCEA vs. George Hotz: astazi s-au inteles

Dupa un proces care a durat cateva luni, Sony Computer Entertainment America a reusit sa ajunga la o intelegere cu George Hotz, una dintre principalele persoane care au stat la baza jailbreak-ului consolei Sony PlayStation 3. Aparent, problema nu a fost atat de mult ideea de jailbreak, cat faptul ca acesta permitea rularea de continut piratat.

Solutia a fost o interdictie permanenta impusa lui George Hotz de a-si mai expune descoperirile legate de consola celor de la Sony si de exploatare a vulnerabilitatilor aferente. Insistand pe faptul ca intentia sa nu au fost niciodata de a incuraja pirateria, ci de a sustine accesul liber la informatie, George Hotz a cazut de acord cu cei de la Sony in a renunta la activitatile „ilicite” legate de PS3. In caz ca cineva mai avea vreun dubiu in legatura cu puterea de convingere a armatei de avocati din spatele SCEA, seful acestora a afirmat ca aprecieaza intelegerea si bunavointa de care a dat dovada Hotz in ceea ce priveste procesul si de faptul ca a colaborat pentru o concluzionare cat mai rapida a cazului.

De ce oare politica pro-jailbreak legata de telefoane, adoptata la nivel de lege in America, nu se aplica si la alte dispozitive electronice?

Sursa: PlayStation.com

Citește și: