27 dec. 2011 | 12:53

Sase companii vor suprematia pe cipurile de smartphone. Qualcomm, ai grija!

ACTUALITATE
Sase companii vor suprematia pe cipurile de smartphone. Qualcomm, ai grija!

Stim cu totii ce amploare a luat tot fenomenul smartphone. Daca in Romania vorbim de un entuziasm atat de pronuntat (chiar daca momentan doar la nivelul urbanului mare), inmultiti cu n si ganditi-va cum merg vanzarile pe acest segment in alte tari.

In prezent, cel care domina productia de cipuri pentru smartphone, la nivel cantitativ, este Qualcomm, dar am aflat ca incep sa se “ia masuri” in acest sens.

Compania japoneza NTT Docomo a dat chiar astazi un comunicat de presa prin care anunta un acord de principiu cu cinci companii – Fujitsu, Fujitsu Semiconductor, NEC Corporation, Panasonic Mobile Communications si Samsung Electronics – in vederea dezvoltarii si vanzarii de semiconductori pentru dispozitive mobile. Companiile vor stabili conditiile parteneriatului pana la finalul lunii martie 2012.

Pe de alta parte, Samsung deja produce propriile cipuri – viitorul model  Exynos 5250 de 2GHz fiind dezvoltat pentru urmatoarele dispozitive Galaxy S si Galaxy Tab devices -, a caror performanta este considerata a fi depasita doar de Apple, atrage atentia Electronista.com. Totusi, bineinteles ca vorbim de companii de top, care nu pot viza decat pozitia… de top.

Samsung chip, chip