Sandisk, Intel, Samsung si Microsoft vor consum mai mic de la SSD-uri

, 14 Sep, 14:11

9-13-2011u100msataangle

Momentan nu exista foarte multe informatii legate de aceasta schimbare, insa un lucru e cert: Sandisk impreuna cu alti cativa titani din industrie, precum Intel, Microsoft si Samsung, au pornit o initiativa care are ca scop reducerea cat mai aproape de absurd a consumului de energie electrica asociat unui SSD.

Sub numele extrem de dificil de pronuntat, SATA DEVSLP, Sandisk deja a luat extrem de in serios aceasta idee. Unele unitati SSD deja suporta acest standard, aspect care se reflecta intr-un consum de doar 50mW in majoritatea timpului. Rolul SATA DEVSLP va fi de mentinere a respectivului consum o perioada cat mai indelungata de timp, particularitate care se va reflecta intr-o autonomie mai mare pentru UtraBooks, tablete sau alte dispozitive cu stocare pe SSD.

Daca Intel lanseaza primele chipseturi care stiu sa profite de SATA DEVSLP, acest mic avantaj s-ar putea traduce intr-un castig destul de mare pentru companie.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail