Samsung trece pe Ultrabook-uri

Samsung trece pe Ultrabook-uri

Samsung Ultrabook Seria 5

Samsung a anuntat imbogatirea Seriei 5 de computere mobile care era destinata Chromebook-urilor, cu doua noi modele de ultrabook-uri. Acestea vin in variante cu display-uri de 13, respectiv 14 inci.

Modelul de 14 inci se incadreaza mai degraba in categoria laptop-urilor si asta pentru ca are o grosime de 20,9 mm si o greutate de 1,8 kg. In schimb, modelul de 13 inci cantareste doar 1,4 kg si se lauda cu o grosime de 14,9 mm.

Ambele variante vor fi echipate cu procesoare Intel i5, vor dispune de pana la 8GB de RAM si o rezolutie a display-ului de 1366×768. Ca si mediu de stocare, clietii vor putea alege SSD-uri de 16GB sau 128GB si harduri de 500GB sau chiar 1TB. Probabil asa se explica faptul ca ultrabook-urile Samsung sunt ceva mai „plinute” decat cele ale concurentei, care ofera suport de stocare a datelor exclusiv pe SSD.

Printre alte dotari amintim: prezenta unei unitati optice, cipul grafic AMD HD 7550M, ethernet, Wi-Fi, VGA, HDMI, o viteza de boot de 7 secunde din hibernare si 2 secunde din sleep mode.

Noile modele vor fi disponibile momentan doar in Coreea de Sud pentru preturi de aproximativ 900 de euro.

Sursa: Pocket-lint

 

Citește și: