16 mai 2011 | 13:42

Samsung reinventeaza panourile AMOLED

ACTUALITATE
Samsung reinventeaza panourile AMOLED

Faptul ca Samsung are un departament de cercetare extrem de bine pus la punct, nu mai este de mult o surpriza. Faptul ca Samsung este producatorul componentelor pentru extrem de multi producatori de echipamente electronice, de asemenea nu mai este o surpriza.

Samsung AMOLED, amoled

Ca urmare, compania din spatele celui mai subtire dispozitiv de tip tableta din acest moment, a testat un nou tip de panou AMOLED care se poate plia  fara a-si pierde din calitatea imaginii. Cu o diagonala de 4,5 inci, noul tip de panou poate fi pliat pe mijloc in asa fel incat cele doua parti sa stea la aproximativ 1 mm una peste alta.

Inovatia este insa in alta parte. Chiar daca astfel de tentative au mai existat pana acum, revelatia este ca nici macar dupa 100.000 de operatiuni de pliere si deschidere panoul nu prezinta nici o problema. Singura afectiune a panoului era o scadere a luminozitatii de 6%, care, cum va asteptati de altfel, nu poate fi sesizata cu ochiul liber.

Tinand cont ca gradul de functionalitate al unui astfel de display este 0 daca nu vine si cu abilitati touchscreen, ecranul AMOLED era protejat de un strat de sticla care, daca are conectorii care trebuie, poate deveni sensibil la atingerile utilizatorului. Cu aceasta portie dulce de inovatie vine insa si gustul neplacut al momentului integrarii in produse pentru utilizatorii obisnuiti a respectivelor tehnologii si care, din pacate, nu stim cand va fi.


Sursa: Physorg