Samsung anunta noi SSD-uri mSATA de mare viteza pentru notebook-uri

Samsung anunta noi SSD-uri mSATA de mare viteza pentru notebook-uri

Samsung Electronics a anuntat un volum destul de ridicat de productie pentru SSD-urile mSATA (Mini-Serial ATA). Acestea sunt acele discuri SSD care se conecteaza prin intermediul interfetei mini PCI Express care erau pana acum folosite in netbook-urile cu 4 sau 8 GB SSD, primele modele. Singura diferenta este ca noile variante sunt capabile de viteze mult mai mari asemanatoare SATA3.

Motivul principal al deciziei Samsung de a mari productia acestor modele este introducerea Ultrabook-urilor, care au nevoie de viteza mult mai ridicata de citire si scriere. Vorbind de aceasta noile dispozitive ating chiar 500 MB/s la citire si aproape 260 MB/s la scriere.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Acestea vor fi disponibile in capacitati de 256, 128 si 64 GB ca si dispozitive principale de stocare sau in varianta de 32 GB pentru cache. Dimensiunile acestora rivalizeaza cu cele mai mici placi wireless pe PCI Express, 50.95x30x3.8 mm si cantaresc 8 grame.

Noul SSD face parte din familia de produse PM830 care a fost introdusa recent anul acesta si foloseste litografia de 20 nm pentru productia cipurilor NAND Flash. Folosind de asemenea controller SATA3 si posibilitatea criptarii hardware a datelor este posibil sa fie cel mai bun candidat pentru stocarea aleasa de multe dintre companiile producatoare e Ultrabook-uri si nu numai. Samsung poate deveni un jucator important in aceasta industrie incepand cu anul viitor.