10 iun. 2011 | 16:58

Sa ne speriem? RFID in mancare

ACTUALITATE
Sa ne speriem? RFID in mancare

Chiar daca momentan se afla intr-un stadiu incipient de proiect, ideea unui student la ingineria designului din cadrul Royal College of Art din Londra nu pare prea indepartata de timpurile in care traim.

Ideea e simpla: daca senzorii RFID au devenit asa de populari incat isi gasesc loc intr-o gama extrem de variata de produse, de la incaltaminte la lenjerie, cu ajutorul unor materiale comestibile un student vrea sa implementeze senzori RFID in mancare.

Nutrismart

Scopul este destul de nobil, adica monitorizarea cu atentie a intregului proces de fabricatie si inregistrarea fiecarui tip de materiale cu care interiactioneaza un anumit produs, insa perspectivele sunt cel putin dubioase. Daca ar fi sa luam partea buna si sa admitem ca suntem „techno-geeks”, informatiile nutritionale si elementele care vor preveni reactii alergice niciodata nu au fost mai la indemana decat cu ajutorul acestor senzori.

Daca ar fi sa integram astfel de produse intr-un ecosistem, un frigider echipat cu cititor de RFID ar putea scana produsele pe care le puneti la pastrare si sa va anunte daca acestea au expirat sau urmeaza sa expire.

Tot din ecosistemul mentionat mai sus ar putea sa faca parte o farfurie cu cititor RFID integrat, care ar fi capabila sa va anunte cati kilometri a calatorit mancarea pe care o consumati pana sa ajunga in fata voastra, cate calorii sunt in ea si, eventual, pentru ca totul sa devina istorie, toate aceste informatii pot fi trimise prin bluetooth pe smartphone-ul din dotare, pentru arhivare.

Sa fie oare acesta un viitor indepartat?