27 sept. 2011 | 13:18

Roz in viitorul Android Market si Apple App Store

ACTUALITATE
Roz in viitorul Android Market si Apple App Store

poll-b

O companie pe numele de Evans Data Corp. a realizat un chestionar a carui finalitate poate fi gasita pe site-ul companiei: un raport de 196 pagini.

Desi unii l-ar putea considera nu foarte concludent din cauza esantionului de doar 400 de dezvoltatori activi care au raspuns la intrebari, realitatea are toate sansele sa poate fi citita printre randuri. Pe langa procentele din tabelul de mai sus care confirma persistenta AppStore-ului celor de la Apple ca o sursa importanta de venit chiar si peste 2 ani, impreuna cu Android Market-ul celor de la Google, si restul intrebarilor au confirmat lucruri extrem de interesante.

Cel mai frapant a fost ca, desi dezvoltatorii de aplicati de BlackBerry castiga foarte bine, aproximativ 100.000$ per aplicatie in cazul a 13% dintre cei intervievati increderea in platforma este foarte mica. Astfel, desi veniturile obtinute din aplicatiile de iOS si Android sunt considerabil mai mici macar, ca dezvoltator din aceasta categorie, ai siguranta zilei de maine.

Cretorii de software pentru platforma celor de la RIM pritre altele si-au manifestat suparararea in ceea ce priveste vizibilitate pe App World, dar mai ales frustrarea in ceea ce priveste procesul de aprobare.

Daca cei care castiga bani grei din asta, doar in procent de 4,8% aprecieaza ca BlackBerry va fi in varf in 2 ani de zire, acesta nu reprezinta inca un semn de alarma pentru RIM?