Romanii stiu cum sa detecteze cancerul de piele cu iPhone

, 01 Iul, 14:54

TechCrunch, Washington Post, Business Insider, Mobihealthnews sunt cateva dintre prestigioasele publicatii americane care relateaza cu uimire despre descoperirea unor romani, care au creat o aplicatie pentru telefoanele mobile iPhone, cu ajutorul careia se poate diagnostica aparitia melanomului – cea mai grava forma de cancer al pielii.

Dupa cum a declarat pentru Jurnalul National, Mircea Popa, unul dintre co-partenerii afacerii, aplicatia Skin Scan te poate scuti de un consult dermatologic optic: ”Aceasta aplicatie nu poate face miracole. Nu poate pune un diagnostic cert, fiindca asta e posibil doar dupa seturi de analize complicate. Insa, e creata pe principiul unei examinari vizuale a pielii, respectiv a alunitelor din piele”.

Skin Scan, iphone Skin Scan

Utilizatorul trebuie sa fotografieze alunita, iar aplicatia utilizeaza un algoritm care poate stabili, dupa anumite caracteristici fizice, daca respectiva excercenta a pielii este sau nu de natura maligna. Daca exista riscul dezvoltarii unui melanom, utilizatorul este nu doar avertizat, ci i se indica si cabinetele dermatologice cele mai apropiate, unde i se poate confirma sau infirma diagnosticul pus de Skin Scan.

Cancerul de piele este cea mai intalnita forma de cancer. Milioane de oameni sufera de cancer de piele si sute de mii sunt rapusi, anual, de aceasta maladie. Potrivit cancer.net, doar in Statele Unite, si doar anul trecut, 68.130 de adulti au fost diagnosticati cu melanom, iar 8.700 au decedat din cauza acestei boli.

Si in Romania, campaniile anuale ale Societatii Romane de Dermatologie au relevat ca tot mai multi sunt cei care dezvolta o forma de cancer al pielii. Practic, dintre miile de persoane care s-au prezentat la consultatiile oferite, gratuit, de medici, in decursul campaniilor, peste 10% aveau melanom sau alta forma de cancer al pielii!


Citeste mai departe in Jurnalul National

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail