Robot cu functie de media player

Robot cu functie de media player

Chiar daca am ajuns sa asociem robotii cu functii extrem de complicate si cu sarcini mai degraba asociate oamenilor decat masinilor, Reeti, un robot creat in Franta, incearca sa fie un pic altfel. Dezvoltat de catre France Robopec si prezentat recent la targul Innorobo, Reeti este un robot cu functii de media center PC.

Avand la baza un Atom Dual Core la 1,8 GHz, un hard disk cu 500 GB spatiu, WiFi, Ethernet, 5 porturi USB 3.0 si un HDMI, acest dispozitiv poate fara probleme sa fie sursa de divertisment in casa, mai ales cand vorbim de redarea continutului video si audio. In dotare mai intra o unitate optica capabila de citirea discurilor Blu-Ray si de inscriptionarea DVD-urilor, o iesire coaxiala si una optica. Ca sistem de operare preinstalat, cursa a fost castigata de Ubuntu, care permite utilizarea robotelului ca si un PC normal.

Pentru ca nu putea lipsi nici iPhone-ul sau iPad-ul din aceasta stire, creatorii dispozitivului se lauda ca, pe langa afisarea unui numar predefinit de emotii si expresii, posesorii dispozitivelor cu iOS pot oricand sa creeze noi emotii. Marele avantaj al acestui dispozitiv, pe langa altele asemanatoare, este ca optiunile de configurare sunt practic nelimitate, datorita librariilor Open Source care stau la baza intregii sale activitati.

Citește și: