16 sept. 2011 | 14:00

RIM nu trece printr-o perioada foarte roz – BlackBerry se duce in jos

ACTUALITATE
RIM nu trece printr-o perioada foarte roz - BlackBerry se duce in jos

blackberrylost19

In aceste zile RIM a dat publicitatii rezultatele trimestriale pentru finele trimestrului al doilea. Desi sume de bani considerabile inca mai intra in conturile companiei (aproximativ 4,2 miliarde de dolari), profitul net a fost de doar 329 milioane de dolari, adica 63 centi pe actiune, cu multe sub previziile analistilor.

Inainte de alte detalii, ganditiva ca aceasta informatie simpla a tras in jos cu 9% valoare actiunilor RIM de pe Wall Street in doar cateva ore. RIM aproximase o crestere a profitului pe actiune intre 75 centi si 1,05$, 63 centi fiind cu mult sub respectiva cifra.

In legatura cu aceasta drama, co-CEO-ul Jim Balsillie a afirmat ,,Per ansamblu livrarile de terminale au fost un pic sub estimari din cauza cererii sub asteptari de terminale mai vechi. Vom continua sa construim pe baza succesul lansarii BlackBerry 7, care speram ca ne va permite sa ne axam eforturile de cercetare pentru lansarea urmatoarei generatii de platforma portabila QNX in anul urmator.”

Pentru a avea o imagine de ansamblu, tableta PlayBook a miscat doar 200.000 de bucati pe ultimul trimestru, mult sub previziunile analistilor. In ceea ce priveste telefoanele, in aceeasi perioada s-au vandut 10,6 milioane de terminale ale brandului. Ca reper, Apple in aceeasi perioada a vandut 20,34 milioane de iPhone-uri, in conditiile in care vorbim de un singur terminal, nu de cateva zeci de telefoane pe care BlackBerry le comercializeaza acum.

Chiar daca avand in vedere cifrele actuale optimismul analistilor referitor la urmatorul trimestru este extrem de scazut, acelasi Balsillie a afirmat: ,,Am lansat cu succes o gama de smartphone-uri cu BlackBerry 7 pe intreg mapamondul in a doua parte a trimestrului care tocmai s-a incheiat iar la o prima privire acestea se vand bine si exista un interes al clientilor pentru noile produse.”

Are cineva BlackBerry?