RIM mai vrea o sansa – lanseaza un nou sistem de operare: BBX

RIM mai vrea o sansa - lanseaza un nou sistem de operare: BBX

bbdevconkeynote0209

Chiar daca ultimele realizari ale companiei sunt departe de a fi remarcabile, RIM a anuntat in cadrul BlackBerry DevCon Keynote care este urmatoarea sa platforma integrata atat pe tablete, cat si pe smartphone-uri – va purta numele de BBX.

Legat de acest subiect si avand in vedere ca va fi o derivatie a sistemului QNX, Dan Dodge – presedintele QNX a anuntat ca noul sistem de operare va fi unic si va reprezenta o platforma globala unificata, incorporand elemente Enterprise, NOC si servicii cloud.

Pentru dezvoltatori, BBX va veni cu 100 de librarii open source initial si va fi certificat POSIX, element atractiv pentru dezvoltatorii care vor sa treaca la noua plaforma. Nu va lipsi nici suportul pentru HTML5, aceasta platforma fiind folosita in principal pentru portarea aplicatiilor BlackBerry pe BBX. Ca unelte de dezvoltare, pe langa unele dedicate, vor putea fi folosite s NativeSDK sau Adobe AIR/Flash.

La competitia Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

Pentru cea mai buna aplicatie BackBerry, RIM ofera 1 an de membership gratuit SELECT Alliance Program, in valoare de 2.900 euro, inclusiv smartphone-uri si tablete BlackBerry.

 

De partea grafica se va ocupa un framework dedicat intitulat Cascade UI, context in care aplicatii cu animatii 3D complexe vor putea rula fara probleme si vor putea integra functii din BBM sau servicii Push.

Chiar daca mai sunt multe de descoperit, primele impresii sunt pozitive.bbxbbdevconkeynote0031

Citește și: