RIM a avut un an infernal si inca nu s-a incheiat

RIM a avut un an infernal si inca nu s-a incheiat

bbm-logo3-650x366

Dupa ce a fost nevoita sa schimbe numele urmatorului sistem de operare BBX in BlackBerry 10 din cauza faptului ca a pierdut un proces pentru brandul initial, ca dupa cateva zile urmand sa anunte ca primele terminale cu noul sistem vor aparea in a doua jumatate a lui 2012, RIM in nou are ghinion.

Unul din cele mai populare servicii ale utilizatorilor de BlackBerry si unul din motivele pentru care RIM mai supravietuieste este serviciul gratuit de mesagerie instant BBM. Abreviat de la BlackBerry Messenger, BBM din pacate este si numele unei companii canadiene cu o vechime de peste 60 de ani. Problema e ca RIM a refuzat, aparent, negocierile cu brandul BBM pentru a ajunge la o intelegere amicala in legatura cu utilizarea termenului.

Urmarea? Inca un proces care are toate sansele sa fie pierdut de catre RIM. Pe data de 11 ianuarie va fi prima infatisare in acest caz intr-un tribunal din Canada. Intr-o declaratie oficiala pe acest subiect, cei de la RIM au afirmat ca nu li se pare ca termentul BBM nu poate fi utilizat in contexte diferite, in definitiv nu e ca si cum ambele companii lucreaza in acelasi domeniu ca sa se puna problema de concurenta. Sa functioneze acest oare acest argument si in tribunal? Eu nu cred.

Citește și: