25 oct. 2011 | 13:50

Repeater wireless pentru care bate la 2,4 km – Amped Wireless SR600EX

ACTUALITATE
Repeater wireless pentru care bate la 2,4 km - Amped Wireless SR600EX

sr600ex_diagram

Ne-am obisnuit ca reteaua wireless dintr-un mall sau dintr-o piata a orasului sa aiba o acoperire nemaipomenita, insa ne intristam cand reteaua pe care am facut-o noi acasa abia face fata transmiterii de date dintr-o camera in alta.

Din fericire, zilele trecute, a aparut o solutie de la o companie mai putin populara in tara noastra, de la Amped Wireless, care ofera un semnal foarte puternic pe pentru orice retea WiFi. Functionand ca un repeater, un dispozitiv care preia semnalul wireless si-l da mai departe, noul SR600EX este pe cat de util pe atat de usor de configurat. Practic nu trebuie decat sa va alegeti reteaua pe care o doriti prelungita din pagina de configurare, iar din secunda urmatoare dispozitivul isi vede de treaba.

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

main_imageCa specificatii, pe langa cele doua porturi ethernet care permit conectarea unui PC sau a unui Switch, SR600EX foloseste un amplificator de mare putere – 600 mW, cu raza de operare de aproximativ 2,4 km. Tot pentru a atinge aceasta acoperire au fost necesare antene Bi-Directionale High Gain integrate direct in dispoztiv.

Aparatul functioneaza la fel de bine atat in interior, cat si in exterior, datorita constructiei etanse. Pentru alimentare insa, este suficient un cablu de retea compatibil cu Power Over Ethernet, care transporta pe acelasi cablu si energie electrica.

Desi de preferat ar fi sa aveti si un Pro Acces Point si un Pro USB Adapter de la aceeasi companie pentru a atinge acoperirea maxima, producatorii se lauda ca oricum eficienta unui astfel de dispozitiv este mult peste alte produse similare care vin la acelasi pret.

Legat de disponibilitate si pret, toate produsele noi sunt disponibile acum pe site-ul companiei www.ampedwireless.comRepeater-ul este achizitionabil cu 179,99$, iar un stick USB UA600 din aceeasi familie costa 69,99$. In ceea ce priveste AP-ul AP600EX – High Power Wireless N 600mW Pro Acces Point, acesta din urma are pretul de 179,99$.