Reciept Racer – Curse pe hartie

Reciept Racer - Curse pe hartie

Joshua Noble si echipa de programatori undef au realizat un joc foarte interesant in cadrul festivalului OFFF care a avut loc in Barcelona pe 8 iunie. Desi suntem obisnuiti ca jocurile video sa vina sub forma unei experiente afisate pe un display, trioul de programatori a luat un chitantier si l-au „invatat” sa printeze sosele in locul listelor de produse. Pentru a constitui un joc adevarat, trebuie sa avem un element controlabil, care vine sub forma unei pete de lumina proiectata pe hartie folosind un laser. Acesta poate detecta daca intampina sau nu  obstacole, scopul jocului fiind evitarea acestora.

Cel mai interesant lucru este faptul ca, pentru a controla acest joc, este nevoie de un gamepad DualShock 3 pentru PlayStation 3. Rezultatul este neasteptat de interesant si imbina tehnologie veche de zeci de ani cu tehnologia de control folosita in jocurile de ultima generatie.

Proiectul a fost realizat folosind openFrameworks si avem probabil de-a face cu cel mai non-ecologic joc video existent.

Sursa: Engadget

Citește și: