Realitate imbunatatita de Smart AR [+VIDEO]

Realitate imbunatatita de Smart AR [+VIDEO]

Aplicatiile „realitatii augmentate” incep sa devina din ce in ce mai comune in device-urile in care gasim camere foto sau video. Fie ca vorbim despre telefoane mobile sau console de jocuri, aplicatiile AR-ului pot fi foarte folositoare. Din pacate, aceasta tehnologie este limitata, deoarece are nevoie de o serie de markere specifice pentru a putea functiona, de multe ori acestea fiind greu de recunoscut de camera. Ei bine, Sony a anuntat o noua forma de Augmented Reality, sub forma lui Smart AR.

Smart AR este menit sa revolutioneze folosirea aplicatiilor de augmentare a realitatii folosind o tehnica de pozitionare in trei dimensiuni care nu are nevoie de un marker pentru a functiona. Orice poate fi folosit pe post de punct de referinta, iar rezultatele sunt uimitoare. Cei de la Sony nu sunt straini de aceasta tehnologie, intrand in contact cu ea inca din 1994. Astfel, multe dintre dispozitivele Sony prezente acum pe piata, precum consolele PlayStation sau laptopurile Vaio, ofera deja suport pentru diferse aplicatii AR, intr-o forma sau alta.

Evident, Smart AR deschide drumul catre noi posibilitati in folosirea acestei tehnologii, principalele tinte fiind marketingul si jocurile video. Avand in vedere ca PlayStation Move are la baza o tehnologie asemanatoare, este foarte posibil ca Smart AR sa ajute la dezvoltarea motion controller-ului pentru PlayStation 3. De asemenea, se deschide orizontul catre noi tipuri de jocuri care ar putea fi dezvoltate pe NGP, noua consola portabila de la Sony.

Mai jos aveti doua demonstratii ale tehnologiei Smart AR:


Citește și: