23 iun. 2011 | 04:26

ray, active si txt sunt noile smartphone-uri Sony Ericsson Xperia

ACTUALITATE
ray, active si txt sunt noile smartphone-uri Sony Ericsson Xperia

Sony Ericsson a iesit pe piata cu trei telefoane nou-noute din familia Xperia: ray, active si txt, primele doua cu Android 2.3 Gingerbread, iar al treilea cu un sistem de operare proprietar.

Sony Ericsson Xperia ray, Xperia ray, Sony Ericsson ray

Xperia ray, cu ecran de 3,3 inci, rezistent la zgarieturi, vine cu un design subtirel, elegant, cu rama de aluminiu, camera de 8,1 MP si procesor de  1Ghz. Are grosime de 9,4 mm si cantareste 100 g. Memoria interna este de numai 300 MB, insa telefonul are un slot pentru card microSD, asa incat stocarea poate ajunge la 32 GB.

Sony Ericsson Xperia active, Xperia active, Sony Ericsson active

Xperia active are un ecran putin mai mic, de 3 inci, dar este foarte practic… in mediul subacvatic – rezista la 1 metru sub apa timp de 30 de minute. De altfel, telefonul functioneaza si cand ecranul sau degetele utilizatorului sunt umede, incorporand asa-numita functie wet finger tracking. Are o camera foto de rezolutie mai slaba, de 5 MP, dar acelasi procesor de 1Ghz.

Colturile ecranului sunt personalizate cu aplicatii tematice pentru activitati sportive: GPS, barometru si compas, aplicatia de monitorizare a batailor inimii si a pulsului (tehnologie ANT + wireless) si aplicatia iMapMyFitness, prin care poate fi urmarita evolutia zilnica a performantelor sportive.

Sony Ericsson Xperia txt, Xperia txt, Sony Ericsson txt

Sony Ericsson txt este un telefon de tip feature phone, asa cum il numeste compania. Are tastatura full QWERTY, ecran de 2,6 inci si o tasta dedicata pentru accesarea rapida a functiei de SMS.

Toate cele trei telefoane nou anuntate vor fi disponibile din trimestrul al treilea, care incepe acum, din luna iulie.

Preturile sunt urmatoarele, aproximative: 560 euro pentru Xperia ray, 450 euro pentru active si 225 euro pentru Xperia txt.