Qualcomm isi scapa grila de vanzari pe Google

Qualcomm isi scapa grila de vanzari pe Google

Chiar daca 2011 deja vine cu schimbari pentru producatorul mult prea popularelor Snapdragon, aducand versiuni noi de SOC-uri, urmatorii 2 ani vor fi bombardati aproape exclusiv de cipuri apartinand noii familii Krait.

Vorbim, desigur de versiuni cu puteri separate de calcul care vor fi compatibile, sau nu, cu diverse tehnologii de comunicatii, pe langa faptul ca vor folosi toate 28 nanometri ca tehnologie de fabricatie. 8960 va fi compatibil LTE sau 4G, 8270 va fi numai bun pentru trafic HSPA, iar 8260A va fi perfect pentru HSPA+, accestea fiind modelele lansate in Q4 al acestui an.

Pe partea de procesare grafica, daca in 2 ani se va folosi deja Adrena 320, urmatorul cip grafic folosit din generatia iminenta de Qualcomm-uri va fi doar Adreno 225. Legat de procesoarele quad-core din smartphone-uri si tablete, acelasi document ne-a confirmat ca la inceputul lui 2013 un procesor quad core la 2 GHz nu va fi foarte departe de realitate. Pentru a va lamuri ce rezerva viitorul, uitati-va cu atentie pe schema de mai jos:

Qualcomm roadmap, Qualcomm, Qualcomm krait

Sursa: EngadgetDĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: