Qualcomm anunta urmatoarea generatie de SoC-uri pentru portabile: S4

Qualcomm anunta urmatoarea generatie de SoC-uri pentru portabile: S4

qualcomm-outs-s4-details

Sub numele de Snapdragon S4, compania Qualcomm a dat publicitatii un set de informatii detaliate legate de urmatorul System on a Chip pe care prodacatori precum Apple, HTC, Motorola sau altii planuiesc sa-l integreze in tabletele si smartphone-urile de anul viitor.

La capitolul detalii, va fi vorba de o combinatie dintr un procesor Krait si un GPU Adreno 225, construit pe tehnologie de 28nm in loc de 45nm. Numai din aceasta trecere la 28nm se va putea observa o scadere a consumului de energie electrica combinata cu temperaturi mai mici de lucru, pe langa faptul ca vor fi necesare spatii mai micii asociate SoC-ului.

Prin introducerea unui nou sistem de comunicatii intre componentele interne pana si un CPU Krait, cu frecvente de lucru de la 1,5 la 2,5 GHz, daca va lucra la aceeasi frecventa cu un procesor de generatie anterioara in teste va genera scoruri cu 60% mai mari doar din constructie, ca sa nu mentionam ca o tableta propulsata de noile SoC-uri va avea suport pentru memorii dual channel. In ceea ce priveste GPU, Adreno 225 este fratele mai mare al lui Adreno 220, fata de care generaza cu pana la 50% mai multa performanta pe sistemele in care este integrat. Pe langa performanta, noul GPU vine cu suport pentru DirectX 9.3 mentionat in Windows 8, pe langa OpenGL ES 1.1 si 2.0.

Noul cip Snapdragon 4, pe numele sau MSM8960, chiar daca pare chitit pe performanta nu neglijeaza insa nici comunicatiile, integrand un modem multifunctional capabil de lucru pe toate frecventele de la 700 la 2600 MHz. Vine cu suport pentru Cat.3 LTE – pana la 100 Mbps si Cat.24 HSPA+ – pana la 42 Mbps cat si EV-DO Rev.B, 1x Advanced si TD-SCDMA. Pentru cei ai caror operatori locali nu s-au modernizat, precum cei din tara noastra, pe partea de date nu va lipsi nici suportul pentru GPRS sau EDGE.

Pentru a completa intreaga functionalitate a unui telefon, la care nu mai este necesara decat o carcasa, S4 vine cu suport pentru GPS, GLONASS, Bluetooth, WiFi, radio FM si NFC(Near Field Communication).

Mai rezistati pana in 2012 sa spuneti aveti in buzunar un smartphone cu 2 GHz?

Citește și: