PSN… e din nou online

PSN… e din nou online

psn, sony psn, playstation network, sony playstation networkDupa saptamani si saptamani de frustrare si tristete in inimile posesorilor de PS3-uri si nu numai, in aceste zile Sony a incepus sa activeze serviciile sale PSN, Qriocity si Music Unlimited. La acestea se adauga Netflix, Hulu, VUDU si MLB.TV, care erau functionale doar in Statele Unite si care, de asemenea, nu au fost functionale in aceasta perioada de cateva saptamani.

Treaba nu este insa asa de usoara. Chiar daca sunteti online in momentul in care porniti PS3-ul urmatoarea data, inainte de a incepe ceva jocuri pe net sunteti obligati sa va actualizati firmware-ul consolei. Noua versiune este intitulata 3.61 si, pe langa actualizarile la capitolul securitate, pentru o experienta mai sigura online, acest update va va obliga, la prima pornire a sistemului, sa va schimbati parola de login la serviciile PSN. Chiar daca activarea serviciului a avut loc in etape, iar pentru Statele Unite a fost afisata chiar si o harta care se actualizeaza in timp real in functie de trecerea online a fiecarui Stat, la momentul scrierii acestei stiri serviciul era complet activ.

Aceasta stare de bine este insa aparenta, deoarece Sony inca isi pastreaza cateva rezerve legate de functionalitatea serviciului, concluzionand ca abia la sfarsitul acestei luni PlayStation Network va redeveni ce a fost inainte de atacurile recente. Concluzia: Indiferent cat de mare sau de puternica este o companie, niciodata nu trebuie sa supere o plaja de utilizatori, mai ales cand acestia sunt hackeri.


Sursa: Playstation blog

Citește și: