01 mart. 2011 | 13:49

Promisiuni: senzor de 17,7 MP in telefoanele Sony

ACTUALITATE
Promisiuni: senzor de 17,7 MP in telefoanele Sony

Iata o stire care ne-a scapat in urma cu cateva zile si care ni se pare interesanta.

Chiar daca a trecut mai bine de un an de cand Sony se lauda cu un senzor de dimensiuni extrem de reduse care reusea sa inghesuie 16,41 megapixeli, acum a venit momentul reimprospatarii:

17,7 megapixeli este nivelul promis in ceea ce priveste cantitatea de detalii in fotografii.

Insa nu doar domeniul foto este vizat de noua bucatica de tehnologie. Fata de fostul varf de gama, viteza de transfer de la senzor la procesor sau mijloc de stocare a datelor a crescut de 5 ori. Ca urmare, 34,8 Gbps este viteza cu care senzorul va genera continut foto de mai ales  video. Mai exact, Full HD, chiar daca vorbim de un numar de cadre pe secunda de aproximativ 120 la o rezolutie de 1920 x 1080, va fi nevoie de un procesor extrem de puternic si un SSD extrem de rapid pentru a primi informatie la aceasta viteza.

Nu sunt neglijate nici elemente precum eficientizarea consumului energetic, iar marea surpriza este data de Sony cand vine vorba de perspectivele de integrare. Compania vizeaza introducerea noului senzor atat in telefoane mobile, cat si in camere foto digitale. Din pacate, momentan nu exista momente clare de lansare pentru nici unul din elementele mentionate mai sus.


Sursa: Electronista