Probleme pentru oameni cu spatiu

Probleme pentru oameni cu spatiu

3TB+, 3TB+ unlock, gigabyte 3TB+, gigabyte 3TB+ unlock

Nu stiu cati dintre voi ati experimentat problema asta sau cati mai aveti instalat un sistem de operare pe 32 de biti de care va tineti cu dintii, insa Gigabyte a lansat o unealta care rezolva una dintre cele mai semnificative probleme aferente unui OS pe 32 biti.

Oricine are instalat un Windows XP, Vista sau 7 pe 32 de biti si conecteaza un hard disk mai mare de 2 TB sau creeaza un RAID care are ca rezultat o partitie mai mare de 2TB va avea disponibil in sistemul de operare doar 2,19TB.

Problema devine cu atat mai raspandita cu cat preturile capacitatilor de stocare se duc extrem de rapid in jos. Singura exceptie sunt SSD-urile, dar de ele nu vor ajunge prea curand la 2TB.

Pentru aceasta problema Gigabyte a lansat un utilitar intitulat 3TB+ Unlock si poate fi descarcat gratuit de la adresa.

Din pacate, problema nu este rezolvata decat pentru posesorii de placi de baza Gigabyte cu chipset-urile INTEL X58/P67/H67 si AMD 800. Mai ramane desigur inconvenienta ca nu poti utiliza mai mult de 4GB de RAM intr-un sistem de operare pe 32 de biti si sunt destul de increzator ca nici nu se va rezolva cu un utilitar.


Sursa: Crunchgear

Citește și:
Etichete: