Primul televizor cu rezolutie 7680 x 4320 – Sharp [+VIDEO]

, 20 Mai, 18:35

Sharp TV 85

Desi inca ne chinuim sa adoptam tehnologia 3D si, cel putin in tara noastra, nu putem beneficia de un numar impresionant de posturi HD, in Tokyo se lucreaza deja la un succesor.

Intitulat Super Hi-Vision noul standard va avea ca specificatii rezolutia de… 7680 x 4320 pentru continut video. Astfel vom vorbi de 33 MP pentru continut video si de un sunet surround 22.2(22 sateliti si 2 subwoofere). Daca laboratoarele de cercetare NHK Science & Technology din Tokyo nu se inseala, in casele noastre abia in jurul anului 2020 vom putea experimenta cu astfel de continut. Chiar si asa, Sharp a prezentat in aceste zile primul televizor compatibil cu noul standard.

Avand ca tehnologie un panoul LCD Direct View, noul display de 85 inci, in conformitate cu Super Hi-Vision vine cu o densitate de pixeli de 103 ppi. Daca in minte aveti cumva cei 326ppi din ecranului iPhone-ului 4 e suficient sa va ganditi ca un panou de 60 inci Full HD se rezuma la doar 36 ppi, mult mai putin decat exemplul celor de la Sharp. In ceea ce priveste restul specificatiilor, primul televizor de 85 toli cu Super Hi-Vision vine cu un raport de aspect de 1,9 metri pe 1,05 metri, cu o luminozitate de 300 cd/m2 si 10 biti de culoare.

Aparent, singurul compromis este legat de rata de reimprospatare a continutului insa cu toti stim ca 60Hz este suficient in 9 din 10 cazuri, in definitiv filmele obisnuite inca ,,se chinuie” pe la 25FPS-uri. Daca cineva vrea sa afle de cate ori sunt mai multe detalii intr-o imagine Super Hi-Vision fata de una Full HD, raspunsul este de 16 ori mai multe.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Ciupitu Vlad

ciudat este faptul ca nu exista film care fie el in mama Blu-ray formatului, tot nu o sa reusesca sa faca vreo diferanta pe acest televizor;
Iar HZ-tii se cunosc si de la 60 la 120, din experienta proprie;
Deci acest televizor este o mare teapa, cred.

Alexandru Rizea

@Ciupitu Vlad, tinand cont ca e vorba de un prototip, si ca se preconizeaza ca in urmatorii 10 ani sa se faca trecerea la o astfel de rezolutie chiar si pentru continutul transmis la TV este foarte important sa se inceapa cu mult timp inainte. In momentul in care ai un panou de 80 toli, rezolutia FUll HD este prea mica si exista posibilitatea aparitiei pixelilor vizibili, cam ce se intampla acum cand iti cumperi un TV de 37 toli si te uiti la Antena 1.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail