Primul PC Cuantic este disponibil pentru achizitie

Primul PC Cuantic este disponibil pentru achizitie
12:52 19.05.2011

Chiar daca pana nu de mult tehnologia informationala cuantica era de domeniul stiintifico-fantasticului, ca sa nu mai insistam pe faptul ca ideea de cuantic si stiinta cuantica inca mai sunt niste termeni extrem de „dubiosi”, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe.

D-Wave, o companie care se ocupa aproape exclusiv cu studiul tehnologiei cuantice computerizate, dupa multi ani de cercetari a reusit sa lanseze primul computer cu un procesor pe 128-qubiti. Chiar daca acesta nu are un pret de achizitie si poate fi aflat doar in urma contactarii departamentului de vanzari al companiei, merita sa retineti cateva lucruri.

Noul tip de procesare al datelor avantajeaza incredibil calcularea unui numar extrem de mic de sarcini, iar la altele este extrem de slab in comparatie cu un procesor traditional. Cu toate acestea, noul sistem reprezinta un pas important in domeniul supercomputerelor. Printre exemplele de eficienta ale qubitilor dintr-un astfel de procesor se numara rezolvarea problemelor de teoria numerelor sau de decriptare. Ramane sa puneti bani deoparte.

D-Wave

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: