29 mart. 2011 | 16:35

Primul concurent adevarat al lui iPad 2

ACTUALITATE
Primul concurent adevarat al lui iPad 2

Haideti sa fim seriosi, exista momentan doar doua tablete foarte bune pe piata: iPad si iPad 2 [preview]. Variantele cu Android au, intr-adevar, potentialul sa ajunga sa concureze cu acestea, insa cele mai multe nu au avut un start prea fericit. Chiar si Galaxy Tab [preview 10.1 si 8.9] incearca, dar nu prea reuseste sa ajunga la standardul impus de Apple.

Unul dintre concurentii seriosi este Nook Color de la Barnes & Noble. Acum stiu la ce va ganditi, ca am luat-o razna. Nook Color este un e-reader, practic primul din acest segment de dispozitive cu ecran color. Am sa va explic si de ce gandesc asa.

In primul rand, Nook exte deja bazat pe o platforma Android, insa cu o serie majora de limitari asupra sistemului de operare. Nimeni nu o sa vrea sa isi „decodeze” jucaria si sa riste pierderea garantiei doar pentru a obtine o tableta ieftina, nu? Barnes & Noble insa are alte planuri pentru aceasta incepand din vara: sa lanseze o versiune completa a tabletei cu toate functionalitatile unui Android 2.2. De asemenea, posesorii ai unui astfel de device vor primi la randul lor update-ul de software si vor putea folosi readerul ca pe o tableta. Aceasta va primi suportul pentru Flash si, in plus, va putea rula clipuri video.

Cum ar putea sa concureze cu iPad? Ei bine, Nook Color dispune de un ecran de 7 inci, 8GB de memorie interna un slot microSD pentru inca 32 GB memorie, wireless 802.11 b/g/n si, desigur, un procesor ARM Cortex A8. Fiti sinceri, nu va asteptati la o asemenea configuratie de la un e-reader, nu?

Asadar, toate acestea, precum si functionalitatea completa a lui Android vor fi disponibile la un pret de… numai 249 dolari, adica exact jumatate din pretul celei mai ieftine variante iPad2. Ei, si daca asta nu se numeste o politica agresiva de marketing, atunci ce mai e? Stiu ca multi vor spune ca iPad 2 este mai puternic si mai destept, si mai simpatic, si mai etc…. insa poate multi dintre utilizatori nu isi permit sau nu vor sa plateasca un pret atat de mare pentru aceste caracteristici. Cu totii stim ca piata cu volum a electronicelor nu este cea de high-end, ci mai degraba cea cu un pret mediu de vanzare.


sursa: ZDNet.com