Prima tableta cu procesor Intel si sistem de operare Google

Prima tableta cu procesor Intel si sistem de operare Google

medfieldtablet188123807

Chiar daca detaliile inca sunt sunt destul de vagi, in aceste zile la IDF – Intel Developer Forum, compania al carei nume este inclus si in titlu vrea cu siguranta sa impresioneze audienta si, mai mult decat atat, vrea sa lanseze in sfarsit solutii care sa acapareze un pic din piata de tablete.medfieldtablet188123805

Medfield va fi numele chipsetului care pe langa faptul ca va putea propulsa o tableta Honeycomb are toate sansele sa fie prezent si intr-un smartphone daca lucrurile merg cum trebuie.

Un alt aspect important este compatibilitatea cu standardul in continua expansiune intitulat NFC, aceasta fiind o inovatie cu atat mai importanta cu cat momentan nu exista tableta care sa fie certificate cu acest standard. Momentan doar cateva smartphone-uri cu Android poarta sigla NFC.

medfieldtablet188123804

Ar mai fi de mentionat si Compute Continuum, un efort comun dintre Intel si un numar destul de mare de parteneri care isi doreste sa aiba ca finalitate o comunicare mult mai prietenoasa intre PC-uri si terminale portabile de orice fel, indiferent de sistemul de operare. Legat de aceasta initiativa, pentru a demonstra ca este departe de stadiul de proiect, Intel a aratat o aplicatie care rula pe un PC si cu ajutorul careia computerul putea primi SMS si alte notificari de la un smartphone, context in care din aceeasi aplicatie utilizatorul de PC putea sa raspunda.

medfieldtablet188123802

Chiar daca mai sunt multe de aflat in ceea ce priveste noua jucarie, inclusiv cum se misca in fata atingerii umane, este un motiv de bucurie atitudinea celor de la Intel, daca nu din alt motiv macar pentru faptul ca in final utilizatorii finali vor avea de castigat datorita. Nu v-ati saturat de tablete cu Honeycomb si Tegra 2?