PlayStation Store se intoarce inainte de sfarsitul saptamanii

PlayStation Store se intoarce inainte de sfarsitul saptamanii

Sony a publicat un comunicat de presa pe PlayStation Blog, in care anunta ca serviciul PlayStation Network va fi restaurat complet inainte de sfarsitul acestei saptamani. Acest lucru inseamna ca pe langa accesul la listele de prieteni si la componentele multiplayer ale jocurilor de care ne putem deja bucura, vom putea accesa si PlayStation Store, Qriocity si vom putea sa activam in sfarsit codurile de multiplayer pentru anumite jocuri.

Accesul la Qriocity va fi restaurat pe toate platfromele disponibile: PlayStation 3, PlayStation Portable, VAIO si PC-uri, iar Store numai pe cele doua console. Desi nu a existat o data exacta la care Sony se angaja sa aduca inapoi serviciile Store si Qriocity, au promis in trecut ca magazinul virtual va reveni inainte de sfarsitul acestei luni. Avand in vedere ca astazi este 31 mai, iar Sony promite revenirea acestora inainte de sfarsitul saptamanii, se pare ca promisiunea initiala nu va putea fi indeplinita.

Kazuo Hirai,Executive Deputy President pentru Sony Corporation, a tinut sa mentioneze ca unul din motivele acestei intarzieri a fost perioada de testare, care a fost extinsa. Rezultatul acestei testari este asigurarea functionalitatii complete a serviciilor de comert din Store si Qriocity. Toti utilizatorii de PlayStation Network vor putea sa aleaga doua dintre cele cinci jocuri disponibile pentru PlayStation 3, doua din cele patru jocuri de PSP si vor primi o luna gratuita de PlayStation Plus si Qriocity in programul Welcome Back. Momentan nu a fost confirmat daca acesta va fi activat odata cu restaurarea completa a serviciilor.