Pentru ca se poate: peste weekend se va finaliza cea mai rapida conexiune la internet – 120Gbps

Pentru ca se poate: peste weekend se va finaliza cea mai rapida conexiune la internet - 120Gbps

Suedia nu este neaparat prima tara care ne vine in minte cand ne gandim la cea mai rapida conexiune la internet, insa in cursul acestui weekend este posibil sa devina.

Pentru a realiza aceasta performanta, Cisco, vine cu doua routere CRS-3, iar Telia, aduce fibra optica. Cele doua companii lucreaza de mai bine de un an de zile la o infrastructura care isi propune sa intre in cartea recordurilor ca cea mai rapida conexiune la internet. Este vorba de o viteza de 120 Gbps pe o distanta de 300 Km intre localitatile Jonkoping si Stockholm.

 

La Smart IT orice platforma de dezvoltare este acceptata.

– CEA MAI AMPLA COMPETITIE DE WEB & MOBILE DIN ROMANIA –

Inscrie-ti aplicatia!

Desinata, ulterior, scopului nobil de a servi 750.000 de persoane, in prima etapa conexiunea va deservi cel mai mare LAN party din lume, Dreamhack, la care vor participa nu mai putin de 20.000 de persoane.

Pentru a va face o idee despre performanta unei astfel de super conexiuni, reprezentantii companiilor care au luat parte la lucrare au mentionat ca daca totul va merge cum trebuie conexiunea va fi suficient de rapida pentru ca 750.000 de utilizatori sa faca streaming audio live simultan iar daca vor sa descarce un film vor fi necesare doar 0,47 secunde.

Avand in vedere astfel de cifre cred ca cea mai corecta afirmatie ar fi ca traim vremuri magice.

Citește și: