Pentax pleaca in excursie cu WG-1 si intra in studio cu DSLR K-5

Pentax pleaca in excursie cu WG-1 si intra in studio cu DSLR K-5

Noua camera Optio WG-1 a Pentax se intrece pe sine in rezistenta la tot felul de lucruri. Are calitati anti-praf, anti-soc, anti-acvatice, anti-frig si… anti-strivire. O multime de anti-, sa le luam pe rand.

Rezistenta la praf, stiti, protejeaza camera atunci cand este folosita intr-un mediu uscat si plin de… praf. Cand vorbim de rezistenta la socuri, inseamna ca WG-1 suporta o cadere de la maxim 1,52 metri. In apa, poate fi folosita pana la 10 metri si ceva, iar in frig nu pateste nimic daca temperatura nu este mai mica de 10 grade. Poate nu suna foarte impresionant, stiu, ati mai vazut aparate foto cu aceste calitati. Dar interesanta mi se pare si rezistenta la strivire. Camera suporta greutati de pana la 100 kilograme. Asta ati mai vazut?

Altfel, o camera cuminte, cu 14 megapixeli, zoom optic 5x, ecran LCD de 2,7 inci (6,85 cm) care nu putem decat presupune ca este tactil. Are si port HDMI, GPS integrat, dar numai optional, si poate filma la rezolutie HD si 30 de cadre pe secunda, ceea ce e ok.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Pentax Optio WG-1/|height={450px}]


Camerele vor ajunge efectiv in magazine din aprilie, momentan sunt acceptate numai precomenzi. Preturile sunt de 350 dolari in versiunea fara GPS si 400 dolari daca aparatul are si functia GPS inclusa.


Pentax mai are o camera gata sa apara pe rafturi, ceva mai pretentios: DSLR-ul K-5 Silver pentru semi-profesionisti, cu trei obiective optionale – un 21mm f3.2, un model 40mm f2.8 model si un 70mm f2.4.

Camera are senzor CMOS de 16,3 megapixeli, ISO pana la 51200, viteza de 7 cadre pe secunda (fps), ecran LCD de 3 inci cu 921.000 de puncte de rezolutie si capabilitati video HD, la 25 FPS.

[album: http://playtech.ro/wp-content/plugins/dm-albums/dm-albums.php?currdir=/wp-content/uploads/dm-albums/Pentax K-5 Silver/|height={500px}]


Disponibilitatea K-5 va fi in curand, dar nu se specifica exact cand, iar pretul va fi de 1.600 dolari doar pentru corpul aparatului, fara vreun model de obiectiv inclus.


Citește și:
Etichete: