18 apr. 2011 | 12:50

Pega D&E face carcase de notebook-uri pe baza de hartie

ACTUALITATE
Pega D&E face carcase de notebook-uri pe baza de hartie

materiale reciclabile, pega alloy, pega d&e

Era doar o chestiune de timp si toti ne asteptam la asta, iar PEGA D&E a si reusit.

Dupa ce a creat un material pe baza de hartie reciclata si aliaj de polipropilena, firma de design si inginerie PEGA a si certificat respectivul material, fiind gata de incorporat in produse electronice incepand cu acest an. Fiind ieftin de produs si de integrat, compania a primit deja premiul iF Material Award, pentru al treilea an la rand.

Daca va intrebati ce cunoasteti din portofoliul companiei, raspunsul este seria Bamboo [review U53F] de la ASUS, la care PEGA D&E a avut un cuvant important de spus, in definitv pentru respectiva idee a primit acelasi premiu iF acum 2 ani.

Materialul se numeste Paper PP Alloy si, pe langa faptul ca este prietenos cu mediul, respectivul produs este puternic, flexibil si adecvat oricarei clase de produse electronice. Tinand cont ca materialele noi sunt greu adoptate de producatori din cauza dificultatilor de adaptare a liniei de productie, noul material poate lua orice forma prin vechiul procedeu de injectare la cald, acelasi ca in cazul plasticului. Ramane sa vedem ce companie producatoare de laptopuri va fi prima care va primi premiul pentru primul laptop biodegradabil.