Panasonic lanseaza TV-uri portabile controlate prin gesturi

Panasonic lanseaza TV-uri portabile controlate prin gesturi

Controlul prin gesturi pare sa devina noua tendinta in materie de electronice. Adevarul e ca, dupa un an intreg de 3D, parca se simtea nevoia unei noi functii care sa atraga publicul cumparator, iar companiile de IT, se stie, au resurse nelimitate cand vine vorba de inovatii.

Panasonic tocmai a anuntat televizorul portabil Viera DMP-HV200, care poate fi controlat prin gesturi. Momentan, a fost anuntat doar pentru Japonia, iar, daca va ajunge si pe meleagurile noastre, nu il asteptam inaintea verii, avand in vedere ca in Japonia va aparea din luna martie.

Pentru aproximativ 600 de dolari, ecranul LCD de 10 inci si rezolutie de 1024 x 600 nu se lasa atins si nici controlat prin telecomanda. Are o baterie optionala pentru circa 3,5 ore de functionare, WiFi 802.11n, suport card-uri SDXC si cablu USB. Are o greutate de 1,2 kg, iar dimensiunile sunt de 260mm x 208mm x 122mm.

Daca se doreste si o iesire HDMI, exista si varianta DMB-BV300, ce-i drept mai scumpa, pe la 1.000 de dolari, dar cu magia unui player Blu-ray incorporat si unde mai puneti si o jumatate de ora in plus de functionare a bateriei. Modelul acesta are o greutate de 1,7 kg si dimensiuni de 60mm x 199.5mm x 55mm.

Oricum, in pachet este inclusa si o telecomanda, pentru ca raza de actiune touchless nu depaseste… 10 cm.


Sursa: Engadget

Citește și: