22 iul. 2011 | 09:00

Panasonic anunta camere noi cu superzoom si control manual.

ACTUALITATE
Panasonic anunta camere noi cu superzoom si control manual.

Desi capacitatea de filmare a aparatelor foto a incetat de mult sa mai fie o particularitate, un nou aparat din gama Lumix de la Panasonic reuseste sa vina cu un element de noutate si la acest capitol. Este vorba de controlul manual al setarilor. Abilitatea de a ajusta manual diafragma si expunerea in timpul filmarii are toate sansele sa se reflecte intr-un continut final deosebit. Noul aparat se numeste Panasonic Lumix FZ47 si este cel mai nou point and shoot de varf al companiei, care nu se lauda numa cu functii multiple in ceea ce priveste controlul manual, ci si cu rezultate rapide si atractive prin noua optiune Creative Control.

Integrand un senzor de 12,1 MP si posibilitatea de filmare la rezolutie 1080i la 30 de cadre pe secunda, singurul handicap al acestui model este lipsa inregistrarii de continut video la rezolutie Full HD. In fata aparatului avem o lentila capabila de zoom optic 24x cu lungime focala de 25mm,iar in spate gasim un LCD de 3 inci pentru a vedea in timp real ce urmeaza sa imortalizam. Daca in trecut trebuia sa oprim filmarea pentru a face o poza, noul FZ47 poate capta si imagini statice la 3,5MP in timp ce inregistreaza continut video. Pretul pentru acest aparat va fi de aproximativ 400$ si va fi disponibil incepand cu luna urmatoare.

Pentru a nu ignora nici utilizatorii entry-level, un nou aparat numit Lumix LS5 va ajunge de asemenea in curand pe piata. Cu un senzor de 14,1 megapixeli, stabilizare optica, filmare 720p si energie electrica de la doua baterii AA, acest model se va lansa pe piata in luna noiembrie a acestui an.

Sursa: Engadget