Page Speed Service de la Google – spre binele creatorilor de site-uri

, 01 Aug, 09:50

Se pot spune multe despre Google, dar faptul ca are un portofoliu mic de produse cu siguranta nu este pe lista.

Compania lanseaza un nou serviciu intitulat Page Speed Service, ,,perfect pentru familia ta”. Este vorba de un serviciu menit sa optimizeze codul dintr-un anumit website cu scopul declarat de a face respectivul website sa se incarce mai repede.

Astfel, dupa ce adresa este intodusa pe http://www.webpagetest.org, site-ul respectiv genereaza o lista de statistici legate de modul in care optimizarile pe care le propune influenteaza performanta. In aceasta etapa este calculata o imbunatatire medie de 25-60% pentru un procent foarte mare de website-uri.

Cum se intampla optimizarea? Dupa ce va dati acordul, Google preia tot continutul de pe website-ul vostru, rescrie toate paginile la care se pot obtine avantaje de performanta, dupa care le trimite catre vizitatori prin propriile servere.

Chiar daca exista inca multe intrebari legate de partile ascunse ale acestui serviciu, Google ne asigura ca lucreaza exclusiv pentru bine proprietarilor de site-uri.

Sa ii credem?

Sursa: Google Code

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail